12 Mai 2017Sursa: DGPMB

UN BĂRBAT ŞI O FEMEIE PRINŞI ÎN FLAGRANT DE POLIŢIŞTII CAPITALEI IMEDIAT DUPĂ SĂVÂRŞIREA UNEI INFRACŢIUNI DE FURT CALIFICAT

În cursul zilei de joi, 11 mai a.c., poliţişti din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti au prins în flagrant un bărbat şi o femeie, în vârstă de 38, respectiv 34 de ani, imediat după săvârşirea unei infracţiuni de furt calificat, în timp ce se aflau într-un mijloc de transport în comun.

La data menţionată, în jurul orei 10.00, poliţişti din cadrul Brigăzii de Poliţie pentru Transport Public, aflaţi în exercitarea atribuţiilor de serviciu, au observat un bărbat şi o femeie care, prin comportamentul afişat, le-au atras atenţia.

Astfel, s-a procedat la supravegherea acestora şi, în timp ce se aflau într-un tramvai, bărbatul, profitând de neatenţia victimei, i-a sustras din geantă un portofel ce conţinea documente personale şi o sumă de bani, după care i-a înmânat portofelul femeii care îl însoţea.

Cei în cauză au fost prinşi şi imobilizaţi de către poliţişti iar prejudiciul, recuperat în totalitate, a fost restituit părţii vătămate.

Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat, cu cei doi în stare de reţinere, urmând a fi prezentaţi magistraţilor.

Facem precizarea că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.