12 Aprilie 2017Sursa: DGPMB

TÂNĂR PRINS ÎN FLAGRANT DE POLIŢIŞTII CAPITALEI LA SCURT TIMP DUPĂ SĂVÂRŞIREA UNUI FURT

Marţi, 11 aprilie a.c., poliţişti din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti,  au prins în flagrant un tânăr, în vârstă de 17 de ani, la scurt timp după săvârşirea unei infracţiuni de furt de bicicletă dintr-un centru de închiriat, din sectorul 1.

La data menţionată, în jurul orei 22.30, poliţiştii Secţiei 1 au fost sesizaţi de către  un bărbat în vârstă  de 34 de ani, cu privire la faptul că a observat  un grup de patru tineri, care  au sustras o bicicletă dintr-un centru de închiriat.

Deplasându-se cu operativitate la faţa locului, poliţiştii au efectuat investigaţii şi verificări în zonă, depistând la scurt timp,  într-un imobil dezafectat,  patru tineri cu vârste cuprinse între 11 şi 17 ani, asupra tânărului de 17 ani fiind găsită bicicleta  sustrasă din centru.

Cei patru au fost conduşi la sediul subunităţii, stabilindu-se că bănuitul a sustras bicicleta, în timp ce zona era supravegheată de ceilalţi tineri, conform unei înţelegeri prealabile, după care s-au deplasat la imobilul dezafectat, unde au fost depistaţi de poliţişti.

Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat, cu tânărul de 17 ani  în stare de reţinere, urmând a fi prezentat magistraţilor.

Facem precizarea că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.