26 Februarie 2024Sursa: DGPMB

REȚINUȚI DE POLIȚIȘTII CAPITALEI PENTRU FURT CALIFICAT ȘI CONDUCERE FĂRĂ PERMIS

La data de 22 februarie 2024, poliţistii Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti – Serviciul Furturi de Autohevicule au reținut doi bărbați, în vârstă de 22, respectiv 36 de ani, față de care sunt efectuate cercetări într-un dosar penal de furt calificat și conducere pe drumurile publice a unui autovehicul fără permis de conducere.

În fapt, la data de 22 februarie 2024, un bărbat sesiza faptul că i-ar fi fost sustrasă mașina parcată la o adresă din Sectorul 3.

În urma cercetărilor efectuate, polițiști din cadrul Secției 11 Poliție au depistat în trafic, în aceeași zi, autoturismul în cauză, acesta fiind condus de către un tânăr, în vârstă de 22 de ani. De asemenea, în mașină se mai afla un bărbat, în vârstă de 36 de ani.

Cei doi au fost imobilizați și conduși la audieri, cazul fiind preluat de către Serviciul Furturi de Autohevicule.

Din cercetări s-a stabilit faptul că bărbatul de 36 de ani ar fi sustras mașina în jurul orei 09.30, folosind cheia adevărată care se afla în contact, apoi ar fi condus fără a poseda permis de conducere. Ulterior, în aceeași zi, acesta ar fi încredințat-o tânărului de 22 de ani, deși cunoștea că acesta nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie, moment în care a fost depistat în trafic, de către polițiști.

La data de 22 februarie 2024, în baza probatoriului administrat, cei în cauză au fost reținuți pentru 24 de ore.

Ulterior, față de bărbatul bănuit de săvârșirea infracțiunii de furt calificat, în vârstă de 36 de ani, a fost dispusă măsura arestului preventiv pentru 30 de zile, iar față de celălalt bărbat, măsura controlului judiciar, pentru 60 de zile.

Cercetările sunt continuate de către Serviciul Furturi de Autohevicule, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 3, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de furt calificat și conducere pe drumurile publice a unui autovehicul fără permis de conducere.

Facem precizarea că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.