11 Ianuarie 2018Sursa: DGPMB

REŢINUT PENTRU SĂVÂRŞIREA INFRACŢIUNII DE TENTATIVĂ LA FURT CALIFICAT

Miercuri, 10 ianuarie a.c., poliţişti din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti au prins în flagrant un bărbat în vârstă de 37 de ani,  în timp ce încerca să sustragă bunuri dintr-un autoturism parcat pe o stradă  din sectorul 1.

La data menţionată, în jurul orei 20.30, poliţişti din cadrul Secţiei 3 Poliţie  au fost sesizaţi de către un tânăr de 29 de ani cu privire la faptul că o persoană necunoscută se află în interiorul autoturismului  său,  pe care îl lăsase parcat.

Deplasându-se cu operativitate la faţa locului, poliţiştii au depistat în interiorul maşinii un bărbat de 37 de ani, cunoscut cu preocupări de natură infracţională, acesta fiind condus la sediul subunităţii pentru audieri.

În urma investigaţiilor efectuate, s-a stabilit că bănuitul ar fi  forţat portiera din dreapta spate cu una din cheile gasite asupra sa şi ar fi pătruns în interiorul maşinii, cu intenţia de a sustrage bunuri.

Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativă la furt, cu  bărbatul în stare de reţinere, urmând a fi prezentat magistraţilor.

Facem precizarea că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.