02 Februarie 2018Sursa: DGPMB

REŢINUT PENTRU HĂRŢUIRE, DISTRUGERE, VIOLARE DE DOMICILIU, AMENINTARE ŞI LIPSIRE DE LIBERTATE IN MOD ILEGAL

În cursul zilei de joi, 1 februarie a.c., poliţişti din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti au reținut un bărbat, în vârstă de 48 de ani, pentru săvârșirea infracțiunilor de hărţuire, distrugere, violare de domiciliu, ameninţare şi lipsire de libertate in mod ilegal.

La data de 22 ianuarie a.c. la Secţia 9 Poliţie a fost înregistrat ordinul de protecţie emis de către Judecătoria Sectorului 2 prin care un bărbat era obligat să păstreze o distanţă de minim 200 m faţă de o femeie şi copiii acesteia, precum şi să nu ia legătura în niciun fel cu aceştia.

Au fost efectuate activităţi privind respectarea ordinului de protecţie, în urma verificărilor desfăşurate rezultând faptul că cel în cauză, prin comportamentul afişat, a creat membrilor familiei o accentuată stare de temere.

Astfel, la data de 1 februarie a.c., în jurul orei 15.00, bărbatul a fost condus la sediul subunităţii, din datele şi probele administrate în cauză rezultând faptul că, în perioada 20.12.2017 - 13.01.2018, acesta i-a trimis fostei sale concubine în mod frecvent mesaje ameninţătoare pe telefonul mobil, a provocat distrugeri autoturismului reclamantei şi a aruncat cu o cărămidă în uşa locuinţei. De asemenea, bănuitul a pătruns fără drept în locuinţa femeii, adresându-i ameninţări şi a lipsit-o, atât pe ea cât şi pe copiii acesteia, de libertate în mod ilegal.        

Cercetările sunt continuate  sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de hărţuire, distrugere, violare de domiciliu, ameninţare şi lipsire de libertate in mod ilegal,  cu cel în cauză în stare de reţinere, urmând a fi prezentat magistraţilor.

Facem precizarea că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.