11 Noiembrie 2022Sursa: DGPMB

REȚINUT PENTRU FURT CALIFICAT ȘI INCENDIEREA UNOR AUTOTURISME

Joi, 10 noiembrie a.c., poliţişti din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 4, au reținut un bărbat, în vârstă de 27 de ani, față de care sunt efectuate cercetări într-un dosar privind săvârșirea infracțiunilor de furt calificat și distrugere.

În fapt, la data de 10 noiembrie a.c., în jurul orei 01.30, polițiști din cadrul Secției 16 Poliție au fost sesizați, prin sistem 112, cu privire la faptul că la un autoturism, parcat la adresă din Sectorul 4, a izbucnit un incendiu ce s-a extins și la o altă mașină.

Deplasându-se la fața locului, polițiștii au constatat că cele reclamate se confirmă. Ulterior, s-a reclamat că, la o altă adresă din același sector, o persoană ar fi incendiat  mai multe autoturisme și ar fi sustras bunuri din interior. 

În urma activităților investigativ-operative, a fost prins, în proximitate, un bărbat de 27 de ani, bănuit de comiterea faptelor.

Bărbatul a fost imobilizat și condus la audieri, iar în urma administrării probatoriului, s-a stabilit că acesta ar fi incendiat cinci autoturisme, parcate pe două străzi din Sectorul 4, din care ar fi sustras mai multe bunuri.

Cel în cauză a fost reținut, urmând a fi prezentat magistraților cu propunere legală.

Cercetările sunt continuate de către Secția 16 Poliție,  sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 4,  sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de furt calificat ( cinci acte materiale) și distrugere (4 acte materiale).

Facem precizarea că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.