13 Aprilie 2018Sursa: DGPMB

REŢINUT DE POLIŢIŞTII CAPITALEI PENTRU COMITEREA MAI MULTOR INFRACŢIUNI LA REGIMUL CIRCULAŢIEI

Joi, 12 aprilie  a.c., poliţişti din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti au prins în flagrant un bărbat în vârstă de 35 de ani, care avea dreptul de a conduce suspendat, în timp ce  conducea un autoturism  cu număr provizoriu de înmatriculare expirat,   pe o stradă din sectorul 2.

În urma exploatării unor date şi informaţii a rezultat presupunerea rezonabilă că un bărbat are preocupări de natură infracţională, pe linia infracţiunilor la regimul circulaţiei, fapt pentru care s-a procedat la supravegherea acestuia,  iar la data menţionată, în jurul orei  18.00, poliţişti din cadrul Secţiei 9 Poliţie, l-au depistat pe o stradă din sectorul 2,  în timp ce conducea un autoturism cu număr  provizoriu de înmatriculare expirat,  având dreptul de a conduce suspendat.

Bărbatul a fost condus la sediul subunităţii pentru audieri.

În urma extinderii cercetărilor s-a reţinut în sarcina acestuia comiterea a patru infracţiuni:

- În data de 08.02.a.c., în jurul orei 18.00, prin forțarea butucului portierei, ar fi sustras o tabletă din interiorul  unui autoturism aflat în parcarea unui complex comercial din sectorul 2.

- În data de 08.02.a.c., în jurul orei  18.00,  ar fi  condus în  parcarea unui  complex comercial un autoturism  cu număr provizoriu de circulație,  deși avea permisul de conducere reținut.

- În data de 12.04.a.c., în jurul orei 17.00,  deşi  avea dreptul de a conduce suspendat, ar fi condus pe un bulevard din  sectorul 2, un  autoturism  cu număr provizoriu de circulație  expirat.

Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârşirii  infracţiunilor de furt calificat, conducerea unui vehicul fără permis de conducere și punerea în circulație sau conducerea unui vehicul neînmatriculat,  cu bănuitul în stare de reținere, urmând a fi prezentat magistraţilor.

Facem precizarea că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.