17 Martie 2017Sursa: DGPMB

PESTE 250.000 DE ŢIGARETE DE CONTRABANDĂ RIDICATE DE POLIŢIŞTII CAPITALEI ÎN URMA PUNERII ÎN APLICARE A DOUĂ MANDATE DE PERCHEZIŢIE (video si foto)

Joi, 16 martie a.c., poliţişti din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 6 Bucureşti, au pus în aplicare două mandate de percheziţie în judeţul Suceava, într-un dosar de contrabandă cu ţigarete.

Din datele şi probele administrate în cauză, pe parcursul lunii februarie a.c., rezultă presupunerea rezonabilă că o persoană, domiciliată în judeţul Suceava, comercializează, în municipiul Bucureşti, ţigarete provenite din contrabandă.

Astfel, la data menţionată, au fost efectuate două percheziţii, în urma cărora au fost identificate şi ridicate în vederea confiscării cantitatea de 250.000 de ţigarete.

Prejudiciul creat bugetului consolidat al statului este estimat la 11.000 de euro.

Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă.

Acţiunea a beneficiat de sprijinul Direcţiei Regionale Vamale Bucureşti.

Facem precizarea că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

Galerie foto

Fişiere ataşate