07 Februarie 2018Sursa: DGPMB

PERCHEZIŢII ALE POLIŢIŞTILOR CAPITALEI PENTRU DESTRUCTURAREA UNUI GRUP SPECIALIZAT ÎN SĂVÂRŞIREA DE INFRACŢIUNI DE FURT DIN COMPLEXURI COMERCIALE

În cursul zilei de marţi, 06 februarie a.c., poliţişti din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti au reţinut patru bărbaţi, cu vârste cuprinse între 18 şi 38 de ani, bănuiţi de săvârşirea mai multor infracţiuni de furt de obiecte vestimentare şi accesorii, din diverse magazine situate în Bucureşti şi în judeţul Prahova.

Din datele şi probele administrate în cauză de către poliţişti din cadrul Serviciului Investigaţii Criminale – Poliţia Sectorului 5,  a rezultat presupunerea rezonabilă că, în perioada octombrie 2017 – până în prezent, patru bărbaţi au avut preocupări de natură infracţională, pe linia furturilor din complexuri comerciale de pe raza municipiului Bucureşti şi a judeţului Prahova.

În fapt, în perioada indicată, bănuiţii, utilizând dispozitive de scoatere din funcțiune a sistemului de alarmă special  confecționate și distrăgând atenția personalului diverselor magazine din incinta complexurilor comerciale ar fi sustras obiecte vestimentare și accesorii de valoare pe care le-ar fi valorificat ulterior, prejudiciul total creat prin săvârşirea faptelor fiind estimat la 10.000 de lei.

La data de 6 februarie a.c. doi dintre bănuiţi au fost prinşi în flagrant de poliţişti, imediat după ce au sustras dintr-un magazin o geacă.

Ulterior, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 5, au fost puse în aplicare patru mandate de percheziție domiciliară şi două mandate de aducere, pe numele celorlalți doi bănuiţi.

Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârşirii a 10 infracţiuni de furt calificat, cu cei în cauză în stare de reţinere, urmând a fi prezentaţi magistraţilor.

Facem precizarea că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

Fişiere ataşate