18 Aprilie 2024Sursa: DGPMB

PERCHEZIȚII ALE POLIȚIȘTILOR CAPITALEI ÎNTR-UN DOSAR DE TENTATIVĂ LA TÂLHĂRIE CALIFICATĂ

Miercuri, 17 aprilie 2024, poliţiştii Direcției Generale de Poliţie a Municipiului București -  Serviciul de Investigații Criminale au pus în executare două mandate de percheziție domiciliară și două mandate de aducere, în județul Constanța,  într-un dosar penal în care sunt efectuate cercetări privind săvârșirea unei tentative la infracțiunea de tâlhărie calificată.

În fapt, la data de 19 martie 2024, Secția 23 Poliție a fost sesizată, prin sistem 112, cu privire la faptul că, în timp ce se afla în locuința sa din Sectorul 3, o femeie ar fi fost victima unei infracțiuni.

Cazul a fost preluat de către polițiști din cadrul Serviciului de Investigații Criminale, iar în urma cercetărilor și investigațiilor efectuate, s-a stabilit că fapta ar fi fost comisă de către doi tineri, în vârstă de 25, respectiv 26 de ani, ambii cunoscuți cu preocupări de natură infracțională.

Probatoriul administrat a relevat faptul că, la data de 19 martie 2024, în jurul orei 03.30, cei doi tineri, având fețele acoperite, ar fi escaladat gardul, apoi ar fi pătruns într-un imobil din Sectorul 3, unde ar fi exercitat acte de violență asupra unei femei, în vârstă de 56 de ani. Bănuiții ar fi lovit-o, în mod repetat, cu scopul de a o determina să le remită eventuale sume de bani pe care le deține. Ulterior, cei doi ar fi  părăsit locuința fără a sustrage bunuri, înscrisuri sau valori.

De asemenea, prin agresiunile fizice exercitate asupra victimei, i-au fost provocate leziuni, pentru care specialiștii din cadrul I.N.M.L au concluzionat că necesită pentru vindecare mai multe zile de îngrijiri medicale. 

Astfel, în vederea administrării materialului probator, la data de 17 aprilie 2024, au fost puse în executare două mandate de percheziție domiciliară, fiind identificate și ridicate mai multe bunuri de interes în cauză.

Totodată, au fost puse în aplicare și două mandate de aducere, emise pe numele celor doi bănuiți, aceștia fiind depistați și conduși la audieri.

În baza probatoriului administrat, cei în cauză au fost reținuți pentru 24 de ore, urmând a fi prezentați magistraților cu propunere legală.

Cercetările sunt continuate de către  Serviciul de Investigații Criminale, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 3, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tentativă la tâlhărie calificată.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române și de sprijinul Inspectoratului de Poliție Județean Constanța.

Facem precizarea că efectuarea percheziţiei domiciliare este un procedeu în cadrul procesului penal reglementat de Codul de procedură penală, ce are drept scop administrarea probatoriului necesar soluţionării cauzei, care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

Fişiere ataşate