12 Septembrie 2023Sursa: DGPMB

PERCHEZIȚII ALE POLIȚIȘTILOR CAPITALEI ÎNTR-UN DOSAR DE PROXENETISM

La data de 12 septembrie 2023, polițiștii Direcției Generale de Poliție a Municipiului București - Serviciul Grupuri Infracționale Violente au pus în executare 5 mandate de percheziție domiciliară și 2 mandate de aducere, în Municipiul București și județul Ilfov, într-un dosar penal în care sunt efectuate cercetări privind săvârșirea infracțiunii de proxenetism.

În fapt, în perioada 31 martie 2021 – 31 august 2023, doi bărbați, în vârstă de 31, respectiv 56 de ani, ar fi înlesnit practicarea prostituției a două femei, această activitate desfășurându-se la diferite adrese din Capitală, dar și din localități învecinate. 

Din cercetări, s-a stabilit că bănuiții le-ar fi asigurat protecție femeilor,  constând în aceea că ar fi  supravegheat și coordonat activitatea de prostituție, oferindu-le sfaturi și indicații privind alegerea clienților și relaționarea cu aceștia, în scopul obținerii unor sume de bani cât mai mari. De asemenea, bănuiții ar fi beneficiat, în perioada de referință, de aproximativ 53.000 de  euro, bani rezultati din această activitate.

În urma efectuării perchezițiilor, bărbații au fost depistați, urmând a fi conduși la audieri, în vederea continuării cercetărilor și dispunerii măsurilor legale ce se impun.

Cercetările sunt continuate de către Serviciul Grupuri Infracționale Violente, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 3, sub aspectul săvârșirii a două infracțiuni de proxenetism.

Facem precizarea că efectuarea percheziţiei domiciliare este o etapă în cadrul procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, ce are drept scop administrarea probatoriului necesar soluţionării cauzei, care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

Fişiere ataşate