PERCHEZIȚII ALE POLIȚIȘTILOR CAPITALEI ÎNTR-UN DOSAR DE PROXENETISM
La data de 2 august 2023, poliţiştii Direcției Generale de Poliţie a Municipiului București – Secția 12 Poliție au pus în executare 6 mandate de percheziție domiciliară, în Municipiul București și județul Ialomița, într-un dosar penal de proxenetism.
Din datele și probele administrate în cauză a rezultat presupunerea rezonabilă că, în perioada aprilie 2023 – iulie 2023, cinci persoane, două femei și trei bărbați, cu vârste cuprinse între 28 și 55 de ani, ar fi facilitat, prin închirierea unor apartamente, precum și prin postarea online a unor anunțuri specifice, practicarea prostituției mai multor femei, în diverse imobile din Sectorul 3.
Din cercetări, s-a stabilit că persoanele bănuite ar fi dobândit astfel foloase materiale de pe urma comiterii acestei infracțiuni.
În urma perchezițiilor efectuate, au fost identificate și ridicate mai multe înscrisuri cu valoare probatorie, precum și telefoane mobile și aproximativ 6.000 de lei, bani despre care există suspiciunea rezonabilă că provin din activitatea infracțională.
Toate cele cinci persoane au fost depistate și conduse la audieri. Totodată, au fost depistate și două femei bănuite că ar fi practicat prostituția.
În baza probatoriului administrat în cauză, o femeie, în vârstă de 28 de ani și trei bărbați, cu vârste cuprinse între 28 și 55 de ani, au fost reținuți pentru 24 de ore, urmând a fi prezentați magistraților cu propunere legală. De asemenea, față de o altă femeie, în vârstă de 28 de ani, a fost dispusă măsura controlului judiciar pentru 60 de zile.
Cercetările sunt continuate de către polițiști din cadrul Secției 12 Poliție, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 3, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de proxenetism.
Acțiunea a beneficiat de sprijinul Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române, precum și de sprijinul Inspectoratului de Poliție Județean Ialomița.
Facem precizarea că efectuarea percheziţiei domiciliare este o etapă în cadrul procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, ce are drept scop administrarea probatoriului necesar soluţionării cauzei, care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.