06 Decembrie 2017Sursa: DGPMB

PERCHEZIŢII ALE POLIŢIEI CAPITALEI ÎNTR-UN DOSAR DE TÂLHĂRIE CALIFICATĂ

Marţi, 5 decembrie a.c., poliţişti din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, au pus în aplicare 4 mandate de percheziţie domiciliară în municipiul Bucureşti şi 5 mandate de aducere, într-un dosar privind săvârşirea unei infracţiuni de tâlhărie calificată, comisă într-o locuinţă din sectorul 5, de către persoane ce aveau asupra lor arme de foc.

În fapt, la data de 22 septembrie a.c. prin apel 112, un tânăr de 29 de ani, a sesizat că, în jurul orei 00.30, la uşa locuinţei a ciocănit un tânăr, iar în momentul în care a deschis uşa, pe lângă acesta au pătruns în locuinţă alte persoane, ce aveau feţele acoperite, iar două dintre acestea erau înarmate.

Victima a fost lovită în zona capului iar în mai puţin de un minut cei în cauză au părăsit locuința, ulterior persoana vătămată constatând lipsa unei sume de aproximativ 1.000 de lei, ce se afla într-o carte deschisă aflată pe mobilierul din living.

După audierea părţii vătămate şi efectuarea cercetării locului faptei, Serviciul Investigaţii Criminale, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucuresti, a demarat cercetările în vederea identificării făptuitorilor şi pentru recuperarea prejudiciului.

În urma activităţilor desfăşurate au fost identificaţi tinerii implicaţi în săvârşirea faptei, iar după finalizarea percheziţiilor au fost conduşi pentru audieri la sediul Poliţiei Capitalei – Serviciul Investigaţii Criminale. Totodată, în urma percheziţiilor a fost identificată şi ridicată o armă neletală, fără acte de provenienţă sau autorizaţie legală.

Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârşirii infracţiuni de tâlhărie calificată, cu patru tineri în stare de reţinere, urmând a fi prezentaţi magistraţilor, totodată fiind efectuate verificări pentru stabilirea întregii activităţi infracţionale a acestora.

Acţiunea beneficiază de sprijinul Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române.

Facem precizarea că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

 

Galerie foto