25 Mai 2023Sursa: DGPMB

PERCHEZIȚIE A POLIȚIȘTILOR CAPITALEI ÎNTR-UN DOSAR DE FURT CALIFICAT

La data  de 25 mai 2023, poliţiştii Direcției Generale de Poliţie a Municipiului București - Secția 1 Poliție au pus în executare un mandat de percheziție domiciliară, în județul Galați, la domiciliul a două persoane față de care sunt efectuate cercetări privind săvârșirea infracțiunii de furt calificat.

Din datele și probele administrate în cauză, a rezultat presupunerea rezonabilă că, la data de 11 mai 2023, profitând de neatenția persoanei vătămate, un bărbat și o femeie i-ar fi sustras 58.000 de euro dintr-o haină lăsată nesupravegheată, pe spătarul unui scaun, în incinta unui cazino din Sectorul 1.

Persoanele în cauză vor fi conduse la audieri în vederea continuării cercetărilor și luării măsurilor legale ce se impun.

Acțiunea beneficiază de sprijinul Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Inspectoratului  General al Poliției Române, precum și de sprijinul Inspectoratului de Poliție Județean Galați.

Cercetările sunt continuate de către polițiști din cadrul Secției 1 Poliție, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt calificat. 

Facem precizarea că efectuarea percheziţiei domiciliare este o etapă în cadrul procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, ce are drept scop administrarea probatoriului necesar soluţionării cauzei, care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

Fişiere ataşate