04 Octombrie 2022Sursa: DGPMB

PATRU TINERI REȚINUȚI DE POLIȚIȘTII CAPITALEI

Luni, 3 octombrie a.c., poliţiști din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 4, au reținut patru tineri, cu vârste cuprinse între 18 și 21 de ani, față de care sunt efectuate cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de tâlhărie calificată și complicitate la furt calificat.

Cercetările au fost declanșate la data de 29 septembrie a.c., când polițiști din cadrul Secției 16 Poliție au fost sesizaţi, prin sistem 112, de către un bărbat, angajat al unei firme de livrare mâncare, cu privire la faptul că în jurul orei 01.00, în timp ce se afla pe o stradă din Sectorul 4, pentru a livra o comandă, două persoane necunoscute ar fi pulverizat asupra lui spray iritant lacrimogen, apoi l-ar fi deposedat de mai multe pachete cu mâncare.

În urma cercetărilor și investigațiilor efectuate, au fost identificați doi tineri, de 18 și 21 de ani, bănuiți de comiterea faptei. Probatoriul administrat a relevat faptul că în urma unei înțelegeri prealabile, imediat după săvârșirea infracțiunii, bănuiții ar fi împărțit bunurile cu alți doi tineri, de 19, respectiv 20 de ani.

Cei patru bănuiți au fost depistați și conduși la audieri, iar în urma probatoriului administrat în cauză, aceștia au fost reținuți pentru o perioadă de 24 de ore, urmând a fi prezentați magistraților cu propunere legală.

Cercetările sunt continuate de către Secția 16 Poliție,  sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 4, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de tâlhărie calificată și complicitate la furt calificat.

Facem precizarea că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.