10 Iulie 2017Sursa: DGPMB

PATRU BĂRBAŢI PRINŞI ÎN FLAGRANT DE POLIŢIŞTII CAPITALEI IMEDIAT DUPĂ SĂVÂRŞIREA UNEI INFRACŢIUNI DE FURT

 Duminică, 09 iulie a.c., poliţişti din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti au prins în flagrant patru bărbaţi, cu vârste cuprinse între  23, respectiv 38 de ani, imediat după ce au sustras  mai multe bunuri din scara unui bloc din sectorul  2, aflat în lucrări de reabilitare.

Duminică,  9 iulie a.c., poliţişti din Capitală au depistat şi reţinut patru indivizi suspectaţi de săvârşirea mai multor furturi  de  materiale de construcţii de la blocurile aflate în curs de reabilitare.

La data menţionată, în jurul orei 23.00, poliţişti din cadrul Secţiei 9 Poliţie, aflaţi în  exercitarea atribuţiilor de serviciu, au observat un bărbat de  38 de ani, cunoscut cu preocupări de natură infracţională care, prin comportamentul afişat, le-a atras atenţia.

Astfel, s-a procedat la supravegherea acestuia, fiind  observat pe o stradă din sectorul 2, când s-a urcat într-o autoutilitară în care se mai aflau trei bărbaţi. Aceştia s-au deplasat în trafic, oprind la scurt timp în dreptul unui bloc aflat în lucrări de reamenajare. Bărbatul de  38 de ani a coborât, însoţit de un alt bărbat, deplasându-se amândoi în spatelele blocului, ceilalţi continuându-şi deplasarea cu auto.

După aproximativ cinci minute, cei doi s-au întors cu autoutilitara şi au oprit în dreptul scării blocului respectiv. Bărbatul de 38 de ani, ajutat de celălalt, a  încărcat mai multe baxuri cu polistiren în auto, apoi toţi patru şi-au continuat deplasarea, fiind opriţi la scurt timp în trafic de poliţişti.

Cu ocazia controlului sumar al autoutilitarei au fost găsite  mai multe materiale de construcţie, respectiv baxuri cu polistiren,  saci adeziv şi o bicicletă. 

Cei în cauză au fost conduşi la sediul subunităţii pentru audieri, stabilindu-se  că, în baza unei înţelegeri prealabile, bunurile găsite au fost sustrase, din  spaţiul verde  aflat în spatele scării blocului respectiv,  valoarea prejudiciului cauzat fiind apreciat la suma de 500 lei.

Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat, cu cei în cauză în stare de reţinere, urmând a fi prezentaţi magistraţilor.

Facem precizarea că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.