13 Aprilie 2018Sursa: DGPMB

FEMEIE REŢINUTĂ PENTRU DELAPIDARE ŞI FALS

Joi, 12 aprilie  a.c., poliţişti din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti  – Secţia 15, au reţinut o femeie de 38 de ani, din Bucureşti, cercetată sub aspectul săvârşirii infracţiunii de delapidare şi fals în înscrisuri sub semnătură privată.

În fapt, cercetările au fost declanşate de plângerea unei persoane care a constatat lipsa unei sume considerabile din contul său bancar şi anume 4.000 de lei.

Din primele verificări la unitatea bancară, unde era deschis contul, a rezultat că  în perioada noiembrie 2017- februarie 2018, în contul respectiv au fost realizate mai multe tranzacţii de către persoane necunoscute.

Din materialul probator administrat în cauză a rezultat presupunerea rezonabilă

că principal suspect este un angajat al băncii respective, care fără a avea acordul titularului, ar fi efectuat retrageri de sume din cont.

Cecetările sunt continuate de Secţia 15 Poliţie, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 4.

Facem precizarea că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.