02 Februarie 2018Sursa: DGPMB

FEMEIE PRINSĂ ÎN FLAGRANT DE POLIŢISTII CAPITALEI IMEDIAT DUPĂ SĂVÂRŞIREA UNEI INFRACŢIUNI DE ÎNŞELĂCIUNE

Joi, 1 februarie a.c., poliţişti din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti, au prins în flagrant o femeie, în vârstă de 32, recidivistă, imediat după săvârşirea unei infracţiuni de înşelăciune.

La data menţionată, în jurul orei 17.00, poliţişti din cadrul Brigăzii de Poliţie pentru Transport Public, aflaţi în exercitarea atribuţiilor de serviciu, au observat o femeie şi un bărbat, cunoscuţi cu preocupări de natură infracţională care, prin comportamentul afişat, le-au atras atenţia.

Astfel, cei doi au fost observaţi în timp ce intrau şi ieşeau din mai multe unităţi comerciale din sectorul 1. La un moment dat, femeia a intrat într-o cofetărie, în timp ce bărbatul a rămas în faţa societăţii, timp în care poliţiştii au putut observa, prin geam, cum aceasta a indus în eroare casiera, căreia i-a solicitat initial să îi schimbe o bancnotă de 200 lei iar ulterior a cerut și a refuzat mai multe produse, astfel încât a determinat-o pe vânzătoare să îi remită bancnota de 200 lei inițială precum și suma de 100 lei din încasările societății.

Ulterior, femeia a ieşit grăbită din magazin, unde s-a întâlnit cu bărbatul ce o aştepta, amandoi fiind interceptaţi şi imobilizaţi de către poliţişti. În urma controlului corporal sumar, asupra femeii a fost găsită suma de 300 lei, respectiv o bancnotă de 200 lei şi 2 de 50 lei, ce au fost ridicate.

Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârşirii infracţiunii de înşelăciune, cu femeia în stare de reţinere, urmând a fi prezentată magistraţilor.

Facem precizarea că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.