13 Iulie 2017Sursa: DGPMB

FEMEIE BĂNUITĂ DE COMITEREA UNUI FURT DIN LOCUINŢĂ IDENTIFICATĂ ŞI DEPISTATĂ DE POLIŢIŞTII CAPITALEI

În cursul zilei de miercuri, 12 iulie a.c., poliţişti din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti au identificat şi depistat o femeie, în vârstă de 49 de ani, bănuită de sustragerea sumei de aproximativ 16.000 de lei din locuinţa unui bărbat în vârstă de 81 de ani.

La data de 28 iunie a.c., poliţişti din cadrul Secţiei 9 au fost sesizaţi de către un bărbat, în vârstă de 81 de ani, cu privire la faptul că o femeie, profitând de neatenţia sa, i-a sustras din locuinţă suma de aproximativ 16.000 de lei.

Din verificările efectuate a rezultat faptul că bărbatul a cunoscut-o pe femeie la începutul lunii iunie a.c. şi a invitat-o pe aceasta în locuinţa sa în repetate rânduri.

În urma investigaţiilor desfăşurate a fost identificată şi depistată femeia, în sarcina căreia a fost reţinută comiterea faptei, bănuita fiind condusă pentru audieri la sediul subunităţii, stabilindu-se totodată faptul că aceasta era cunoscută cu preocupări de natură infracţională pe linia furturilor din locuinţe, pe raza judeţului Dâmboviţa, aceasta figurând ca urmărită.

Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârşirii unei infracţiuni de furt, cea în cauză fiind predată Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Dâmboviţa, în vederea punerii în aplicare a unui mandat de executare a pedepsei cu închisoarea emis pe numele acesteia.

Facem precizarea că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.