06 Iulie 2017Sursa: DGPMB

DOI TINERI BĂNUIŢI DE SĂVÂRŞIREA UNEI INFRACŢIUNI DE TÂLHĂRIE IDENTIFICAŢI ŞI PRINŞI DE POLIŢIŞTII CAPITALEI

În cursul zilei de miercuri, 5 iulie a.c., poliţişti din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti au reţinut doi tineri, în vârstă de 19, respectiv 21 de ani, bănuiţi de săvârşirea unei infracţiuni de tâlhărie, după ce au deposedat o tânără, prin smulgere, de telefonul mobil.

La data de 2 iulie a.c., poliţişti din cadrul Secţiei 19 au fost sesizaţi de către o tânără, prin intermediul 112, cu privire la faptul că a fost victima unei infracţiuni de tâlhărie, în timp ce se afla pe o stradă din sectorul 5 fiind deposedată de o persoană necunoscută, prin smulgere, de telefonul mobil.

În urma investigaţiilor efectuate au fost identificaţi şi depistaţi doi tineri, stabilindu-se faptul că unul dintre aceştia a smuls telefonul victimei, în timp ce al doilea a supravegheat zona, după care au fugit. Ulterior, bunul sustras a fost amanetat, banii obţinuţi fiind împărţiţi între cei în cauză.

Prejudiciul creat prin comiterea faptei, estimat la 1.500 de lei, a fost recuperat şi restituit persoanei în drept.

Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârşirii unei infracţiuni de tâlhărie, cu cei doi în stare de reţinere, urmând a fi prezentaţi magistraţilor.

Facem precizarea că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.