13 Aprilie 2018Sursa: IGPR

DOI BĂRBAŢI PRINŞI ÎN FLAGRANT DE POLIŢIŞTII CAPITALEI IMEDIAT DUPĂ SĂVÂRŞIREA UNEI INFRACŢIUNI DE FURT DINTR-O LOCUINŢĂ

Joi, 12 aprilie a.c., poliţişti din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti au prins în flagrant doi bărbaţi, în vârstă de 30, respectiv 34 de ani, imediat după săvârşirea unui furt dintr-o locuinţă de pe raza sectorului 3.

În perioada ianuarie – aprilie 2018, poliţiştii Capitalei au documentat activitatea a doi bărbaţi cu preocupări de natură infracţională, pe linia comiterii de furturi din locuinţe.

S-a procedat la supravegherea celor în cauză, iar la data menţionată,  cei doi au fost observaţi verificând mai multe scări de bloc din sectorul 5. În jurul orei 17.00, după ce au  format mai multe coduri la interfonul montat într-o scară, au întrat în blocul respectiv, iar după un anumit timp au ieşit grăbiţi, ulterior  fiind văzuţi, în interiorul maşinii cu care se deplasau, împărţind o sumă de bani.

După ce autoturismul s-a pus în miscare  s-a procedat la blocarea acestuia  în trafic şi la imobilizarea celor doi bărbaţi.

Cu ocazia controlului corporal efectuat, asupra bărbatului de 34 de ani  au fost găsite  mai multe bijuterii din metal de culoare galben, iar asupra bărbatului de 30 de ani a fost găsită o sumă de bani,  în euro şi lei.

În interiorul maşinii au fost găsite mai multe bunuri, a căror provenienţă nu a putut fi justificată precum şi  mai multe sume de bani în lei,  euro şi dolari.

Cei doi bărbaţi au fost conduşi la sediul Secţiei 13 Poliţie pentru audieri, iar în  urma cercetărilor efectuate s-a stabilit că  bijuteriile şi banii ar fi fost sustrase dintr-o locuinţă din  sectorul 5.

În sarcina bărbatului de 34 de ani  s-a reţinut săvârşirea altor două furturi din locuinţe, comise la data de 11.04.2018, respectiv  la data de 28.03.2018, din locuinţele a două femei.

In urma verificărilor efectuate s-a stabilit faptul că tânărul de 30 de ani nu poseda permis de conducere pentru nicio categorie.

Cercetările sunt continuate cu bănuiţii în stare de retinere, sub aspectul săvârşirii  infractiunii de furt calificat pentru bărbatul de 30 de ani şi conducerea a unui autovehicul fără permis de conducere, iar pentru bărbatul de 34 de ani, sub aspectul săvârşirii a trei  infractiunii de furt calificat.

Acţiunea a beneficiat de sprijinul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române.

Facem precizarea că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.