23 Aprilie 2018Sursa: DGPMB

DOI BĂRBAŢI PRINŞI ÎN FLAGRANT DE POLIŢIŞTII CAPITALEI IMEDIAT DUPĂ COMITEREA UNEI INFRACŢIUNI DE FURT

În cursul zilei de duminică, 22 aprilie  a.c., poliţişti din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti au prins în flagrant doi bărbaţi, în vârstă de 43, respectiv 48 de ani, imediat după săvârşirea unui furt, pe raza sectorului 4.

La data menţionată, poliţişti din cadrul Brigăzii de Poliţie pentru Transport Public, aflaţi în exercitarea atribuţiilor de serviciu, au observat doi bărbaţi care, prin comportamentul afişat, le-au atras atenţia.

Astfel, s-a procedat la supravegherea celor în cauză, aceştia fiind observaţi în timp ce s-au deplasat cu un mijloc de transport în comun în zona târgului Vitan Bârzeşti, iar în jurul orei 13.00 au fost depistaţi în flagrant, imediat după ce au sustras din borseta unei femei un portofel, ce conţinea o sumă de bani şi documente personale.

Prejudiciul creat prin săvârşirea faptei, estimat la 1.200 de lei, a fost recuperat integral şi restituit persoanei în drept.

Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt, cu cei în cauză în stare de reţinere, urmând a fi prezentaţi magistraţilor.

Facem precizarea că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.