12 Octombrie 2017Sursa: DGPMB

DOI BĂRBAŢI DIN ACEEAŞI FAMILIE REŢINUŢI PENTRU ÎNŞELĂCIUNE ÎN DAUNA UNUI SUPERMARKET

În cursul zilei de marţi, 10  octombrie a.c., poliţişti din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti au reţinut doi bărbaţi, în vârstă de 33, respectiv 42 de ani, din aceeaşi familie,  imediat după săvârşirea infracţiunii de înşelăciune în dauna unui complex comercial din sectorul 5.

La data de 10 octombrie a.c., Secția 18 Poliție a fost sesizată de către  reprezentantul  unui magazin, cu privire la faptul  două persoane necunoscute, prin aplicarea de stickere cu inscripția ,,Security” pe cutiile unor produse electrocasnice, au indus în eroare personalul de la casele de marcat, însușindu-și pe nedrept produsele.

Deplasându-se la faţa locului, poliţiştii au identificat doi bărbaţi în vârstă de 33, respectiv 42 de ani, ambii din aceeaşi familie,  bănuiţi de comiterea faptei, care au fost conduşi la sediul subunităţii pentru audieri, în sarcina acestora reţinându-se săvârşirea infracţiunii de înşelăciune.

În urma extinderii cercetărilor  s-a stabilit că  bănuiţii,  folosind  metoda de mai sus și-ar mai fi însușit produse electrocasnice ( stație de călcat și storcător de fructe)  tot din acelaşi magazin, în ziua de 09.10.2017.

Prejudiciul creat prin săvârşirea faptei, estimat la 3.200 de lei, a fost recuperat şi restituit persoanei în drept.

Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de  înşelăciune, cu cei în cauză în stare de reţinere, urmând a fi prezentaţi magistraţilor.

Facem precizarea că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.