08 Iunie 2018Sursa: DGPMB

BĂRBAT REŢINUT PENTRU TÂLHĂRIE ŞI FURT

Joi,  07 iunie a.c.,   poliţisti din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti au reţinut un tânăr, în vârstă de 29 de ani,  bănuit de sâvârşirea unei infracţiuni de tâlhărie, respectiv a unui furt, fapte comise pe raza sectorului 6. 

La data menţionată,  poliţişti din cadrul Secţiei 21 Poliţie, au fost sesizaţi de către o femeie cu privire la faptul că în jurul orei 20.00, în timp ce se afla în incinta unei  şcoli din sectorul 6, un bărbat necunoscut i-a sustras din geantă un portofel cu o sumă de bani, după care a fugit într-o direcție necunoscută.

Deplasându-se cu operativitate  la fața locului, poliţiştii au prins la scurt timp după comiterea faptei, un tânăr în vârstă de 29 de ani, cunoscut cu preocupări de natură infracţională, acesta fiind condus la sediul subunităţii pentru audieri.

În urma  cercetărilor,  în sarcina  bănuitului s-a reţinut că la data de 07 iunie a.c., în jurul orei 20.00,  a sustras din geanta persoanei vătămate un portofel cu bani, iar în momentul când a fost surprins, a folosit forţa fizică pentru a-și asigura scăparea.

Extinzând cercetările, s-a stabilit că în data de 11.05.2018, a intrat în incinta unei alte şcoli din sectorul 6, sustrăgând un telefon mobil,  în valoare de 1.500 lei, telefon care a fost recuperat şi  restituit persoanei vătămate.

De asemenea, a fost recuperată şi suma de bani sustrasă în data de 07 iunie a.c. şi restituită persoanei în drept.

Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de tâlhărie şi furt, cu cel în cauză în stare de reţinere, urmând a fi prezentat magistraţilor.

Facem precizarea că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.