13 Martie 2018Sursa: DGPMB

BĂRBAT REŢINUT DE POLIŢIŞTII CAPITALEI DUPĂ SĂVÂRŞIREA UNEI INFRACŢIUNI DE ÎNŞELĂCIUNE – PREJUDICIU 14.000 DE LEI

În cursul zilei de luni, 12 martie a.c., poliţişti din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti au reţinut un bărbat, în vârstă de 40 de ani, bănuit de săvârşirea unei infracţiuni de înşelăciune, prejudiciul creat fiind estimat la 14.000 de lei.

La data de 2 februarie 2018, poliţişti din cadrul Secţiei 6 au fost sesizaţi de către un bărbat, în vârstă de 40 de ani, prin intermediul 112, cu privire la faptul că, în urma publicării unui anunţ pe internet prin care dorea să vândă un ceas din aur, s-a întâlnit cu un bărbat necunoscut, căruia i-a dat ceasul în cauză, iar după efectuarea tranzacţiei a constatat că în plicul pe care l-a primit se afla suma de aproximativ 800 de lei, în loc de 14.000 de lei, cât solicitase victima.

În urma investigaţiilor desfăşurate a fost identificat şi depistat un bărbat, în sarcina căruia a fost reţinută săvârşirea faptei, întrucât acesta, cu scopul de a obține un folos patrimonial injust, a indus în eroare persoana vătămată, oferindu-i un plic despre care a afirmat că ar conține suma de 14.000 lei, reprezentând contravaloarea unui ceas din aur,  oferit spre vânzare de victimă, deși în realitate i-a înmânat suma de aproximativ 800 de lei, în diferite bancnote.

Prejudiciul a fost recuperat şi restituit persoanei vătămate.

Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârşirii infracţiunii de înşelăciune, cu cel în cauză în stare de reţinere, urmând a fi prezentat magistraţilor.

Acţiunea a beneficiat de sprijinul Unităţii Teritoriale de Analiză a Informaţiilor din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române.

Facem precizarea că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.