18 Aprilie 2017Sursa: DGPMB

BĂRBAT PRINS ÎN FLAGRANT IMEDIAT DUPĂ SĂVÂRŞIREA UNEI INFRACŢIUNI DE TÂLHĂRIE

Vineri, 14 aprilie a.c., un poliţist cu funcţie de comandă, din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti, a prins în flagrant un bărbat, în vârstă de 28 ani, la scurt timp după comiterea unei infracţiuni de tâlhărie, asupra unei femei, în vârstă de 27 de ani.

În data de 14.04.2017,  în jurul orei 14.00, şeful Secţiei 19 Poliţie,  desfășurând activități specifice de control a dispozitivului de siguranță publică,  a observat în zona unei pieţe,  o femeie care striga: ,, Hoțul, prindeți hoțul, mi-a furat portofelul!”.

Având în vedere acest lucru, ofiţerul a plecat în alergare pentru prinderea respectivului individ,  somându-l, conform legii,  „Poliția, stai Poliția!”.

Bărbatul  nu s-a conformat somațiilor,  iar după aproximativ 150 m, văzând că este ajuns de polițist, a aruncat din mână un portofel, continuându-și  alergarea şi traversând în viteză  pe celălalt sens pentru a-și asigura scăparea. S-a procedat la continuarea urmăririi celui în cauză, iar după câţiva zeci de metri polițistul l-a ajuns din urmă şi l-a imobilizat. La fața locului a ajuns și femeia care a relatat verbal că și-a recuperat portofelul de pe trotuar, văzând când a fost aruncat de autor.

Bărbatul a fost condus la sediul Secţiei 19 Poliţie pentru  audieri, ulterior fiind reţinut.

Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tâlhărie calificată, instanţa dispunând faţă de cel în cauză măsura controlului judiciar.  

Facem precizarea că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.