14 Noiembrie 2017Sursa: DGPMB

BĂRBAT PRINS ÎN FLAGRANT DE POLIŢIŞTII CAPITALEI IMEDIAT DUPĂ SĂVÂRŞIREA UNUI FURT

Luni, 13 noiembrie a.c., poliţişti din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti au prins în flagrant un bărbat  în vârstă de 37 de ani, imediat după ce a sustras un telefon mobil unei tinere, în timp ce se aflau în incinta  unui complex comercial din sectorul 6.

La data menţionată, în jurul orei 13.00, poliţişti din cadrul Brigăzii pentru Transport Public, aflaţi în timpul exercitării atribuţiilor de serviciu, au observat un bărbat, cunoscut  cu preocupări de natură infracţională care, prin comportamentul afişat, le-a atras atenţia.

Astfel, s-a procedat la supravegherea bănuitului, iar în jurul orei 14.00, după ce a călătorit cu mai multe mijloace de transport în comun, acesta s-a deplasat în incinta unui mall  unde, profitând de neatenția persoanei vătămate, i-a sustras un telefon mobil  din buzunarul gecii, fiind prins în flagrant.

Prejudiciul creat prin săvârşirea faptei, estimat la suma de 1.300 de lei, a fost recuperat și restituit persoanei vătămate.

Bărbatul  a fost predat polițiștilor din cadrul Secției 22 Poliție pentru continuarea cercetărilor sub aspectul săvârşirii infracţiunii de  furt, faţă de acesta luându-se măsura reţinerii.

Facem precizarea că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.