12 Aprilie 2017Sursa: DGPMB

BĂRBAT PRINS ÎN FLAGRANT DE POLIŢIŞTII CAPITALEI IMEDIAT DUPĂ SĂVÂRŞIREA UNUI FURT DIN BUZUNAR

Marţi, 11 aprilie a.c., poliţişti din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti au prins în flagrant un bărbat, în vârstă de 35 de ani, imediat după ce a sustras din buzunarul hainei unei minor un telefon mobil, în timp ce se aflau într-un mijloc de transport în comun.

La data menţionată, în jurul orei 10.00, poliţişti din cadrul Brigăzii pentru Transport Public, aflaţi în timpul exercitării atribuţiilor de serviciu, au observat un bărbat, cunoscut cu preocupări de natură infracţională care, prin comportamentul afişat, le-a atras atenţia.

Astfel, cel în cauză a fost prins şi imobilizat, imediat după ce a sustras din buzunarul hainei unui băiat, un telefon mobil, în timp ce se aflau într-un mijloc de transport în comun, pe raza sectorului 2.

Prejudiciul creat prin săvârşirea faptei, estimat la 1000 de lei, a fost recuperat şi restituit părţii vătămate.

Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat, cu bărbatul în stare de reţinere, urmând a fi prezentat magistraţilor.

Facem precizarea că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.