10 Iulie 2017Sursa: DGPMB

BĂRBAT PRINS ÎN FLAGRANT DE POLIŢIŞTII CAPITALEI IMEDIAT DUPĂ SĂVÂRŞIREA UNEI INFRACŢIUNI DE TÂLHĂRIE

Duminică, 09 iulie a.c., poliţiştii Capitalei au prins în flagrant un tânăr, în vârstă de 25 de ani,  la scurt timp după comiterea unei infracţiuni de tâlhărie, asupra unui minor, în timp ce se aflau într-un mijloc de transport în comun, în sectorul 3.

La data de 09.07.2017  în jurul orei 15.30, tânărul de 25 de ani,  profitând de faptul că un minor ţinea telefonul mobil în mână, l-a deposedat prin smulgere, în timp ce se aflau într-un autobuz din sectorul 3, oprit în stație, după care a fugit pe străzile din zonă.

Bărbatul a fost prins la scurt timp de poliţişti, cu ajutorul  a doi martori şi a părţii vătămate. Acesta a fost condus la sediul Secţiei 12 Poliţie pentru audieri,  asupra lui găsindu-se telefonul sustras, care a fost restituit persoanei în drept.

Cercetările sunt continuate  de poliţişti din cadrul Brigăzii de Poliţie pentru Transport Public – Serviciul de Poliție pentru Transport Public de Suprafață, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tâlhărie calificată, cu bărbatul în stare de reţinere, urmând a fi prezentat magistraţilor.

Facem precizarea că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.