06 Decembrie 2017Sursa: DGPMB

BĂRBAT PRINS ÎN FLAGRANT DE POLIŢIŞTII CAPITALEI IMEDIAT DUPĂ SĂVÂRŞIREA UNEI INFRACŢIUNI DE ÎNŞELĂCIUNE

Luni, 4 decembrie a.c., poliţişti din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti au prins în flagrant un bărbat, în vârstă de 35 de ani, imediat după ce a încercat să achiziţioneze mai multe telefoane mobile pentru plata cărora a prezentat ordine de plată falsificate.

Poliţiştii Capitalei, întrucât deţineau date şi informaţii conform cărora un bărbat intenţionează să achiziţioneze în numele unei societăţi comerciale mai multe telefoane mobile, pentru plata cărora urma să prezinte două ordine de plată ce conţineau date nereale, au procedat la supravegherea acestuia.

Astfel, la data menţionată, cel în cauză a fost prins în flagrant, imediat după ce a achiziţionat mai multe telefoane mobile pentru plata cărora a prezentat ordine de plată falsificate.

Bărbatul a fost imobilizat şi condus pentru audieri la sediul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice – Poliţia Sectorului 3, acesta având reţinute în sarcina sa şi alte două fapte, săvârşite la data de 29 februarie 2016 şi 2 martie 2016, când bărbatul a întocmit în fals două ordine de plată care au fost trimise prin intermediul poştei electronice către o societate comercială, în scopul inducerii in eroare a acesteia, sub pretextul că este reprezentant al unei alte societăţi comerciale iar prin folosirea de nume si calităţi mincinoase a achiziţionat mai multe materiale de construcţii, pe care le-a însuşit în mod ilicit şi injust.

Prejudiciul cauzat persoanelor vătămate este în cuantum de aproximativ 15.000 lei, acesta fiind recuperat integral.

Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de înşelăciune şi fals în înscrisuri sub semnătură privată, cu cel în cauză în stare de arest preventiv.

Facem precizarea că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.