11 Aprilie 2018Sursa: DGPMB

BĂRBAT PRINS ÎN FLAGRANT DE POLIŢIŞTII CAPITALEI IMEDIAT DUPĂ SĂVÂRŞIREA UNEI INFRACŢIUNI DE FURT DINTR-UN AUTOTURISM

În cursul zilei de marţi, 10 aprilie a.c., poliţişti din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti au prins în flagrant un bărbat în vârstă de 35 de ani, imediat după ce a sustras mai multe bunuri dintr-un autoturism.

La data menţionată,  în jurul orei 18.00,  poliţişti din cadrul Secţiei 7 Poliţie  aflaţi în exercitarea atribuţiilor de serviciu,  au observat la o  intersecție  din sectorul 2 un bărbat care, prin comportamentul afişat le-a astras atenţia.

Astfel, s-a procedat la supravegherea acestuia, bărbatul fiind prins şi imobilizat, imediat după ce a sustras mai multe bunuri, scule electrice, din interiorul unei maşini, profitând de faptul că aceasta fusese parcată fără să fie asigurată.

Prejudiciul creat prin săvârşirea faptei a fost recuperat integral şi restituit persoanei în drept.

Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt, cu bărbatul în    stare de reţinere, urmând a fi prezentat magistraţilor.

Facem precizarea că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.