12 Ianuarie 2018Sursa: DGPMB

BĂRBAT PRINS ÎN FLAGRANT DE POLIŢIŞTII CAPITALEI IMEDIAT DUPĂ SĂVÂRŞIREA UNEI INFRACŢIUNI DE FURT CALIFICAT

Joi, 11 ianuarie a.c., poliţişti din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti au prins în flagrant un bărbat, în vârstă de 40 de ani,  imediat după ce a sustras mai multe bunuri dintr-un autoturism parcat pe o stradă din sectorul 6.

La data menţionată, în jurul orei 16.15, agenţi de siguranţă publică din cadrul Secţiei 22 Poliţie au fost sesizaţi de către un bărbat, prin intermediul 112, cu privire la faptul că o persoană necunoscută a sustras bunuri dintr-un autoturism parcat pe o stradă din sectorul 6.

Deplasându-se cu operativitate la faţa locului, poliţiştii au depistat un bărbat, la scurt timp după ce acesta a spart geamul unui autoturism, după care a sustras din interior o trusă medicală şi un aspirator.

Cel în cauză a fost imobilizat şi condus la sediul subunităţii pentru audieri, prejudiciul creat prin săvârşirea faptei fiind recuperat integral şi restituit persoanei în drept.

Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat, cu  bărbatul în stare de reţinere, urmând a fi prezentat magistraţilor.

Facem precizarea că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.