13 Iulie 2017Sursa: DGPMB

BĂRBAT PRINS ÎN FLAGRANT DE POLIŢIŞTII CAPITALEI IMEDIAT DUPĂ COMITEREA UNUI FURT ÎNTR-UN MIJLOC DE TRANSPORT ÎN COMUN

În cursul zilei de miercuri, 12 iulie a.c., poliţişti din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti au prins în flagrant un bărbat, în vârstă de 44 de ani, imediat după ce a sustras un portofel din geanta unei femei, în vârstă de 72 de ani, în timp ce se aflau într-un mijloc de transport în comun, pe raza sectorului 5.

La data menţionată, poliţişti din cadrul Brigăzii de Poliţie pentru Transport Public, aflaţi în exercitarea atribuţiilor de serviciu, au observat un bărbat, cunoscut cu preocupări pe linia furturilor comise în mijloacele de transport în comun, aflat  deja sub măsura controlului judiciar care, prin comportamentul afişat, le-a atras atenţia.

Astfel, s-a procedat la supravegherea celui în cauză, acesta fiind prins în flagrant, imediat după ce a sustras din geanta unei femei, în vârstă de 72 de ani, un portofel ce conţinea documente şi o sumă de bani.

Prejudiciul creat prin săvârşirea infracţiunii a fost recuperat integral şi restituit persoanei vătămate.

Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârşirii unei infracţiuni de furt calificat, cu cel în cauză în stare de arest preventiv.

Facem precizarea că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.