17 Mai 2018Sursa: DGPMB

BĂRBAT PRINS ÎN FLAGRANT DE POLIŢIŞTII CAPITALEI IMEDIAT DUPĂ COMITEREA UNEI INFRACŢIUNI DE TÂLHĂRIE

Miercuri, 16 mai a.c., poliţişti din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti au prins în flagrant  un bărbat în vârstă de 37 de ani, imediat după  comiterea unei infracţiuni de tâlhărie asupra unei femei, pe raza sectorului 6.

La data de mai sus, poliţişti din cadrul Secţiei 20 de Poliţie, fiind în exercitarea atribuţiilor de serviciu,  au observat un bărbat,  cunoscut cu preocupări de natură infracţională care, prin comportamentul afişat, le-a atras atenţia.

Astfel, s-a procedat la  supravegherea  acestuia,  fiind  observat  în zona  unui centru comercial din sectorul 6,  privind atent persoanele care ieșeau din magazin,  iar în jurul orei 12.30 acesta a pornit în urmărirea unei femei,  a venit din spate și prin violență a trântit-o, moment în care i-a smuls un lănțișor din metal galben pe care îl purta la gât.

Imediat după comiterea faptei  a fost imobilizat  şi condus la sediul subunităţii pentru audieri.

Extinzându-se cercetările,  s-a stabilit că în data de 01.05.2018, bănuitul,   în timp ce se afla pe o  stradă  din sectorul 6,  ar fi urmărit o femeie, iar în apropierea  unui bloc ar fi  lovit-o și i-ar fi sustras un lânţişor de la gât, pe  care  ulterior l-ar fi vândut în aceeaşi zi.

Cercetările sunt continuate  sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de tâlhărie, cu bărbatul  în stare de reţinere, urmând a fi prezentat magistraţilor.

Facem precizarea că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.