08 Iunie 2018Sursa: DGPMB

BĂRBAT PRINS ÎN FLAGRANT DE O POLIŢISTĂ AFLATĂ ÎN TIMPUL LIBER

Joi,  07 iunie a.c.,   poliţisti din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşt au reţinut un tânăr, în vârstă de 28 de ani,  imediat după ce acesta a încercat să sustragă mai multe bunuri din curtea unui imobil.  

La data de mai sus, în jurul orei 20.00, o poliţistă aflată în timpul liber, a observat  în curtea unui  imobil din sectorul 4,  un bărbat care încerca să sustragă mai multe bunuri.

Imediat, polițista a solicitat sprijin şi împreună cu agenţi din cadrul Secţiei 15 Poliţie s-a reuşit prinderea şi imobilizarea bărbatului. Bănuitul, cunoscut cu preocupări de natură infracţională, a fost condus la sediul subunităţii pentru audieri.

Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativă la furt calificat, cu cel în cauză în stare de reţinere, urmând a fi prezentat magistraţilor cu propunere de arestare preventivă.

Facem precizarea că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.