11 August 2017Sursa: DGPMB

BĂRBAT PRINS ÎN FLAGRANT CU AJUTORUL MAI MULTOR POLIŢISTI AFLAŢI ÎN TIMPUL LIBER IMEDIAT DUPĂ SĂVÂRŞIREA UNEI INFRACŢIUNI DE TÂLHĂRIE

Miercuri, 09 august a.c., poliţişti din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti, cu sprijinul unor poliţişti aflaţi în timpul liber, au reţinut un bărbat, în vârstă de 32 de ani, bănuit de săvârşirea unei infracţiuni de tâlhărie comisă asupra unei femei, în timp ce se aflau într-un tramvai din sectorul 4.

La data menţionată, în jurul orei  22.00,  agenţi de siguranţă publică din cadrul Secţiei 16 Poliţie, în timpul exercitării atribuţiilor de serviciu, au fost solicitaţi pentru a interveni la un eveniment, respectiv o tâlhărie, comisă într-un mijloc de transport în comun.

Deplasându-se cu operativitate la faţa locului, poliţiştii au găsit 5 persoane care  au reţinut un bărbat, bănuit de comiterea faptei.

În urma cercetărilor efectuate s-a stabilit că bănuitul  a urmărit persoana vătămată în timp ce aceasta se afla într-un tramvai, iar în momentul în care tramvaiul era oprit în staţie,  a smuls de la gâtul femeii un lănțișor, după care a fugit, fiind prins și imobilizat la scurt timp  de patru poliţişti aflaţi în timpul liber, cu sprijinul altui bărbat,  militar în cadrul unei brigăzi.

Prejudiciul creat prin săvârşirea faptei,  a fost recuperat şi restituit părţii vătămate.

Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tâlhărie calificată, cu cel în cauză în stare de arest preventiv.

Facem precizarea că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.