08 Februarie 2018Sursa: DGPMB

BĂRBAT CERCETAT DE POLIŢIŞTII CAPITALEI PENTRU SĂVÂRŞIREA UNEI INFRACŢINI DE TÂLHĂRIE

Miercuri, 07 februarie a.c., poliţişti din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti au identificat un bărbat în vârstă de 30 de ani, arestat în altă cauză,  bănuit de săvârşirea unei infracţiuni de tâlhărie asupra unui bărbat. 

Ancheta a fost declanşată de o plângere penală în care un bărbat reclama că în  data de  30.12.2017,  în timp ce se deplasa pe o stradă din sectorul 1,  din spate a fost lovit cu pumnul de un bărbat  necunoscut, care i-a sustras  telefonul mobil, după care a fugit.

Poliţişti din cadrul Secţiei 5 au demarat investigaţiile, iar la data de  07 februarie  a.c. a fost identificat un bărbat în vârstă de 30 de ani, în prezent arestat în altă cauză, în sarcina căruia s-a reţinut comiterea faptei,  stabilindu-se  că la data de 30.12.2017, în jurul orelor 01.30, în timp ce persoana vătămată se deplasa pe o stradă, ar fi lovit-o cu pumnii în zona capului şi ar fi deposedat-o de telefonul mobil pe care îl avea în buzunarul  pantalonilor.

Cercetările sunt continuate  sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tâlhărie calificată, cu bărbatul arestat în altă cauză.

Acţiunea a beneficiat de sprijinul de specialitate al Unităţii Teritoriale de Analiză a Informaţiilor şi al Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române.

Facem precizarea că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.