10 Noiembrie 2017Sursa: DGPMB

BĂRBAT CERCETAT DE POLIŢIŞTII CAPITALEI PENTRU SĂVÂRŞIREA INFRACȚIUNII DE FURT DINTR-UN AUTOTURISM

Joi, 09 noiembrie a.c., poliţişti din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti au identificat  un tânăr în vârstă de 25  de ani, bănuit de săvârşirea unui furt dintr-un autoturism.

Ancheta a fost declanşată de o plângere penală, în care persoana vătămată reclama că la data de  12  octombrie,  a.c.,  în intervalul orar 11.00-12.00, autori necunoscuți, prin spargerea geamului portierei de la un  autoturism  parcat pe o stradă din  sectorul 1, au pătruns în interior de unde au sustras mai multe bunuri.

Poliţişti din cadrul  Secţiei 5 Poliţie  au demarat cercetările şi investigaţiile, iar la data de 09 noiembrie  a fost identificat un tânăr în vârstă de 25 de ani, bănuit de comiterea faptei, în prezent arestat preventiv într-un alt dosar instrumentat de aceeaşi subunitate.

Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârşirii infracţiunii de  furt calificat  cu bărbatul în stare de arest preventiv.

Facem precizarea că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.