14 Noiembrie 2017Sursa: DGPMB

BĂRBAT BĂNUIT DE SĂVÂRŞIREA UNEI INFRACŢIUNI DE TÂLHĂRIE REŢINUT DE POLIŢIŞTII CAPITALEI

Luni, 13 noiembrie a.c., poliţişti din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti au reţinut un tânăr în vârstă de 26 de ani, bănuit de săvârşirea unei infracţiuni de tâlhărie.

Ancheta a fost declanşată de o plângere penală, în care persoana vătămată reclama că la data de  23 septembrie,  a.c.,  în jurul  orei 20.30,   în timp ce  se afla la volanul autoturismului şi staționa la culoarea roșie a semaforului electric, în sectorul 2, un bărbat  necunoscut a spart geamul portierei și i-a sustras de pe scaunul dreapta-față geanta ce conținea documente personale și  o sumă de bani,  după care a fugit  pe o stradă din apropiere.

În urma investigaţiilor desfăşurate, la data de 13 noiembrie a.c., a fost identificat şi ulterior depistat un bărbat, acesta fiind condus pentru audieri la sediul subunităţii.

În sarcina bărbatului a fost reţinută  săvârşirea infracţiunii de tâlhărie, stabilindu-se că, în data de 23 septembrie, în jurul orei 20.30, în timp ce persoana vătămată se afla la volanul autoturismului şi staționa, în coloană pe prima bandă, la culoarea roșie a semaforului electric, prin spargerea geamului portierei dreapta-față al autoturismului, ar fi sustras din interior, de pe scaunul din dreapta față, o poșetă ce conținea documente personale, bijuterii, bani, un telefon mobil și un ceas de damă.

Cercetările sunt continuate de Secţia 6 Poliţie sub aspectul  săvârşirii infracţiunii de tâlhărie calificată, cu cel în cauză în stare de reţinere, urmând a fi prezentat magistraţilor.

Facem precizarea că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.