13 Iulie 2017Sursa: DGPMB

BĂRBAT BĂNUIT DE SĂVÂRŞIREA UNEI INFRACŢIUNI DE TÂLHĂRIE REŢINUT DE POLIŢIŞTII CAPITALEI

În cursul zilei de miercuri, 12 iulie a.c., poliţişti din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti au reţinut un bărbat, în vârstă de 36 de ani, bănuit de faptul că, prin întrebuinţarea unor acte de violenţă, a sustras o autoutilitară.

La data de 8 iulie a.c., poliţiştii Capitalei au fost sesizaţi de către un tânăr, angajat al unei societăţi comerciale, cu privire la faptul că un bărbat necunoscut a sustras un autovehicul şi a încercat să-şi asigure scăparea prin acte de violenţă.

În fapt, la data menţionată, în jurul orei 18.30, un tânăr a auzit zgomot de motor turat, ceea ce l-a determinat să iasă în curtea interioară, unde a observat un bărbat necunoscut, la volanul unei autoutilitare, pe care l-a rugat să-i comunice dacă este angajat al societăţii sau dacă i-a permis cineva pătrunderea în autoutilitară. Bărbatul a demarat cu autovehiculul însă, după parcurgerea unei distanţe scurte, a lovit o pubelă. Întrucât tânărul a încercat să-l oprească, cel în cauză  l-a lovit, după care a fugit.

În urma investigaţiilor efectuate a fost identificat un bănuit, cunoscut cu preocupări de natură infracţională, în sarcina căruia a fost reţinută comiterea faptei, acesta fiind depistat pe raza judeţului Ilfov şi condus pentru audieri la sediul Serviciului Furturi de Autovehicule din cadrul Poliţiei Capitalei.             

Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârşirii unei infracţiuni de tâlhărie, cu cel în cauză în stare de arest preventiv.

Acţiunea a beneficiat de sprijinul Unităţii Teritoriale de Analiză a Informaţiilor din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române şi al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Ilfov.

Facem precizarea că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.