12 Octombrie 2017Sursa: DGPMB

BĂRBAT BĂNUIT DE SĂVÂRŞIREA INFRACŢIUNII DE FURT DINTR-O LOCUINŢĂ REŢINUT DE POLIŢIŞTII CAPITALEI

În cursul zilei de marţi, 10 octombrie a.c., poliţişti din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti au reţinut un bărbat, în vârstă de 40 de ani, bănuit de săvârşirea unui furt dintr-o locuinţă de pe raza sectorului 2.

La data de 10.08.2017,  poliţişti din cadrul Secţiei 6 au fost sesizaţi de către o femeie de 43 ani, cu privire  la faptul că, în perioada 05.08.2017- 10.08.2017, în intervalul orar  08.00 – 13.00, persoane necunoscute,  prin escaladarea unei ferestre lăsată deschisă, au pătruns în imobilul nelocuit și aflat în reamenajare,  de unde au sustras mai multe bunuri.

În baza activităţilor specifice desfăşurate, la data de 10 octombrie a.c., a fost identificat un bărbat de 40 de ani,  cunoscut cu antecedente penale pentru furturi din locuinţe. Bănuitul  a fost  condus la sediul subunității, stabilindu-se în sarcina acestuia că, în perioada  05.08-10.08. a.c., prin escaladare, ar fi pătruns în imobilul de mai sus, de unde ar fi sustras o bicicletă, mai multe obiecte vestimentare şi scule electrice.

Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat, cu bărbatul în stare de reţinere, urmând a fi prezentat magistraţilor.

Facem precizarea că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.