19 Mai 2017Sursa: DGPMB

BĂRBAT BĂNUIT DE COMITEREA UNEI INFRACŢIUNI DE TÂLHĂRIE CALIFICATĂ REŢINUT DE POLIŢIŞTII CAPITALEI

În cursul zilei de joi, 18 mai  a.c., poliţişti din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti au reţinut un bărbat, în vârstă de 38 de ani, bănuit de săvârşirea unei infracţiuni de tâlhărie calificată asupra unei femei, în vârstă de 66 de ani.

La data de  17 mai  a.c., poliţişti din cadrul Brigăzii Poliţiei pentru Transportul Public au fost sesizaţi prin apelul 112, cu privire la faptul că la o unitate spitalicească din sectorul 1 se află o femeie, în vârstă de 66 de ani, căreia i-a fost smuls un cercel din ureche, de către un bărbat necunoscut,  în timp ce se afla într-un tramvai din zona sectorului  5.

În urma verificărilor şi investigaţiilor  efectuate de către poliţişti,  la data de 18 mai a.c., a fost identificat  un bărbat în vârstă de 38 ani,  recidivist,  eliberat în luna decembrie a anului 2016, pentru comiterea infracțiunilor de tâlhărie calificată.

Acesta a fost depistat  într-o canalizare frecventată de persoane fără adăpost, din zona sectorului 6 şi condus la sediul subunităţii, stabilindu-se că în jurul orei 16.00, în timp ce se afla într-un tramvai din sectorul 5, a venit din spatele persoanei vătămate şi prin smulgere a reușit să o deposedeze de un cercel din aur de la urechea dreaptă, după care a sărit din tramvai pe la ultima ușă și a fugit într-o direcţie necunoscută.

Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tâlhărie calificată, cu cel în cauză în stare de reţinere, urmând a fi prezentat magistraţilor.

Facem precizarea că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.