17 Mai 2018Sursa: DGPMB

BĂRBAT BĂNUIT DE COMITEREA UNEI INFRACŢIUNI DE FURT IDENTIFICAT DE POLIŢIŞTII CAPITALEI

Miercuri, 16 mai a.c., poliţişti din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti au identificat  un bărbat în vârstă de 45 de ani, bănuit de comiterea unei infracţiuni de furt, pe raza sectorului 4.

Ancheta a fost declanşată de o plângere penală în care partea vătămată  reclama  că în perioada  05.06.2017-19.06.2017, persoane necunoscute au pătruns în  autoutilitara lăsată în parcarea unui supermarket  și i-au sustras mai multe bunuri.

Poliţişti din  cadrul Secţiei 26 au demarat investigaţiile,  iar  la  data   de 16 mai   a.c. a fost identificat un bărbat  în vârstă de 45  de ani, în prezent arestat în altă cauză, bănuit de comiterea faptei. În sarcina acestuia s-a stabilit că în  perioada 05.06- 19.06.2017, ar fi pătruns  în maşina persoanei vătămate, care a fost lăsată în parcarea centrului comercial cu portierele neasigurate, având cheile și actele auto la parasolar şi ar fi sustras o scară de aluminiu, bunuri electronice,  mai multe acte și ștampile aparținând unei firme. 

Cercetările sunt continuate  sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat, cu bărbatul  arestat în altă cauză.

Facem precizarea că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.