06 Martie 2018Sursa: DGPMB

BĂRBAT ARESTAT PREVENTIV SUB ACUZAŢIA DE FURT DIN LOCUINŢĂ

Luni, 05 martie a.c., poliţişti din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti au identificat un bărbat în vârstă de 37 de ani, bănuit de săvârşirea infracţiunii de furt pe raza sectorului 2. 

Ancheta a fost declanşată de o plângere penală în care partea vătămată  reclama că în data de 09.01.2018, în intervalul orar 09.00-13.30,  persoane necunoscute au pătruns în locuința sa,  de unde au sustras mai multe bunuri.

Poliţişti din cadrul Secţiei 6 Poliţie au demarat investigaţiile, iar la data de 05 martie a.c. a fost identificat un bărbat în vârstă de 37 de ani,  (în prezent arestat în altă cauză) bănuit de comiterea faptei.

În urma cercetărilor efectuate s-a  stabilit că în data de 09.01.2018, în intervalul orar 09.00-13.30, bănuitul  ar fi pătruns în locuința persoanei vătămate, prin escaladarea unei ferestre lăsată deschisă, de unde ar fi sustras trei laptopuri, trei telefoane mobile, trei aparate foto și bijuterii din argint.

Cercetările sunt continuate  sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat cu bărbatul în stare de arest preventiv.

Facem precizarea că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.