11 Septembrie 2017Sursa: DGPMB

BĂRBAT ARESTAT PREVENTIV PENTRU SĂVÂRŞIREA INFRACŢIUNILOR DE FURT DIN LOCUINŢĂ

Ieri, 10 septembrie a.c., poliţişti din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti au reţinut un bărbat de 35 de ani, bănuit de comiterea  mai multor furturi din locuinţe situate pe raza sectorului 3.

Ancheta a fost declanşată de două plângeri penale, în care părţile vătămate reclamau dispariţia din locuinţe a mai multor bunuri şi valori.

Colectivul constituit din poliţişti ai Secţiei  11 şi 12 Poliţie, precum şi ai Serviciului Investigaţii Criminale al Sectorului 3,  au demarat cercetările şi investigaţiile. În urma probatoriului administrat a rezultat presupunerea rezonabilă că un bărbat de 35 de ani, din Bucureşti, este principalul suspect în aceste cauze.

În baza activităţilor specifice desfăşurate, bărbatul a fost  depistat şi condus la audieri. În sarcina celui în cauză s-a reţinut că  în noaptea de 3/4 septembrie, prin escaladare, ar fi pătruns într-un apartament, de unde ar fi sustras o sumă de bani şi mai multe genţi, iar  o zi mai târziu, la data de 05.09.2017, în acelaşi mod,  ar fi pătruns într-o locuinţă de unde ar fi sustras un laptop.

În cursul zilei de 10 septembrie 2017, inculpatul a fost prezentat instanţei, care a dispus arestarea sa preventivă.

Cercetările sunt continuate de Secţia 12 Poliţie, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 3, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat şi pentru stabilirea întregii activităţi înfracţionale a persoanei în cauză.

Facem precizarea că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.