06 Decembrie 2017Sursa: DGPMB

ARTICOLE VESTIMENTARE CONTRAFĂCUTE ÎN VALOARE DE 12.000 DE LEI - RIDICATE DE POLIŢIŞTII CAPITALEI

Marţi, 5 decembrie a.c., poliţişti din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti au identificat şi ridicat în vederea confiscării articole vestimentare contrafăcute în valoare de 12.000 de lei, transportate cu un autocar de către un cetăţean străin.

La data menţionată, poliţişti din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalitatii Economice – Poliţia Sectorului 5 şi din cadrul Secţiilor 17, 18, 19 şi 24 Poliţie au efectuat verificări pe linia importurilor şi achiziţiilor intracomunitare de produse accizabile sau susceptibile a fi contrafăcute, efectuate prin intermediul autocarelor, pe rutele Turcia-Bucureşti, Grecia-Bucureşti.

În urma verificării unui autocar aparţinând unei firme de transport internaţional a fost identificat un cetăţean turc, în vârstă de 34 de ani, care a introdus în mod fraudulos în ţară articole contrafăcute de îmbrăcăminte ce poartă însemnele unor mărci consacrate protejate la nivel european.

Astfel, au fost identificate şi ridicate în vederea confiscării bunuri în valoare de 12.000 de lei.

Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârşirii infracţiunii de punere în circulaţie, fără drept, a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare şi care prejudiciază titularul mărcii înregistrate.

Facem precizarea că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.