11 Aprilie 2024Sursa: DGPMB

TREI PERSOANE REȚINUTE DE POLIȚIȘTII CAPITALEI

Miercuri, 10 aprilie 2024, polițiști din cadrul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București – Secția 24  Poliție au reținut un tânăr, în vârstă de 19  ani și două tinere, în vârstă de 16, respectiv 19 ani, față de care sunt efectuate cercetări într-un dosar penal privind săvârșirea infracțiunilor de lovire sau alte violențe, tulburarea ordinii și liniștii publice și mărturie mincinoasă.

La data de 9 aprilie 2024, în jurul orei 23.50, Secția 24 Poliție a fost sesizată, de către un tânăr, în vârstă de 20 de ani, cu privire la faptul că, în jurul orei 23.30, în timp ce se afla în parcarea unui bloc din Sectorul 5, o persoană ar fi oprit autoturismul și ar fi tras cu o armă de tip airsoft, cu bile de cauciuc, asupra acestuia, lovindu-l la nivelul corpului.

Deplasându-se cu operativitate la fața locului, polițiștii au constatat că aspectele sesizate se confirmă, victima fiind prezentată la Institutul Național de Medicină Legală, întrucât avea urme vizibile de violență.

În urma activităților specifice efectuate, autoturismul în cauză a fost depistat în trafic, de către polițiști din cadrul Secției 8 Poliție, pe o stradă din Sectorul 2. În interiorul mașinii se aflau trei persoane,  șoferul, un tânăr în vârstă de 19 ani și două tinere, de 16, respectiv 19 ani. În urma controlului  efectuat, în autovehicul au fost găsite un obiect tăietor-înțepător, un spray iritant-lacrimogen și 25 de bile de cauciuc, specifice proiectilelor armelor de tip air soft.

Persoanele în cauză au fost conduse la audieri.

Cu privire la desfășurarea evenimentelor, tânăra în vârstă de 19 ani a făcut afirmații mincinoase, precizând că ea este cea care a tras cu pistolul asupra victimei, cele declarate fiind  susținute și de tânăra de 16 ani. 

Astfel, față de cele două tinere, au fost demarate cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunii de mărturie mincinoasă.

În baza probatoriului administrat în cauză, cele trei persoane au fost reținute pentru 24 de ore. Ulterior, față de  tânărul în vârstă de 19 ani a fost dispusă măsura controlului judiciar pentru 60 de zile.

Cercetările sunt continuate de către polițiști din cadrul Secției 24 Poliție, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 5, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de lovire sau alte violențe, tulburarea ordinii și liniștii publice  și mărturie mincinoasă.

Facem precizarea că punerea în mişcare a acţiunii penale este un procedeu al procesului penal reglementat de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

Fişiere ataşate