26 Martie 2024Sursa: DGPMB

TÂNĂR REȚINUT DE POLIȚIȘTII CAPITALEI PENTRU TÂLHĂRIE CALIFICATĂ

La data de 25 martie 2024, poliţiştii Direcției Generale de Poliţie a Municipiului București – Serviciul de Poliție pentru Centrul Vechi au reținut un tânăr, în vârstă de 19 ani, față de care sunt efectuate cercetări într-un dosar penal de tâlhărie calificată.

În fapt, la data de 17 martie 2024, Serviciul de Poliție pentru Centrul Vechi a fost sesizat, de către un bărbat, cetățean străin, cu privire la faptul că, în jurul orei 06.00, în timp ce se afla la o adresă din Sectorul 3, o persoană i-ar fi sustras telefonul mobil de pe tejgheaua magazinului. Ulterior, aflându-se în proximitate, persoana i-ar fi  sustras mai multe bancnote, iar pentru a-și asigura scăparea ar fi exercitat acte de violență asupra victimei.

În urma cercetărilor și investigațiilor efectuate, s-a stabilit că bănuit de comiterea faptei este un tânăr, în vârstă de 19 ani.

La data de 25 martie 2024, bănuitul a fost depistat și condus la audieri, iar în baza probatoriului administrat, cel în cauză a fost reținut pentru 24 de ore, urmând a fi prezentat magistraților cu propunere legală.

Cercetările sunt continuate de către Serviciul de Politie pentru Centrul Vechi,  sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 3, sub aspectul săvârșirii infracțiunii  de tâlhărie calificată.

Facem precizarea că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.