22 Mai 2024Sursa: DGPMB

TÂNĂR REȚINUT DE POLIȚIȘTII CAPITALEI PENTRU FURTUL UNUI SEIF DINTR-UN RESTAURANT

La data de 21 mai 2024, poliţistii Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti – Serviciul de Investigații Criminale – Sector 6  au pus în aplicare un mandat de aducere, emis pe numele unui tânăr, în vârstă de 25 de ani, față de care sunt efectuate cercetări într-un dosar penal de furt calificat.

În fapt, la data de 9 aprilie 2024, poliţiști din cadrul Secţiei 22 Poliție au fost sesizați, de către reprezentantul unei societăți comerciale, cu punct de lucru în Sectorul 6, cu privire la faptul că, în perioada 8/9 aprilie 2024, din incinta restaurantului ar fi fost sustras un seif metalic, în înteriorul căruia se aflau peste 1.500 de lei.

Cazul a fost preluat de către polițiștii Serviciului de Investigații Criminale – Sector 6, iar în urma cercetărilor și investigațiilor desfășurate, s-a stabilit că fapta ar fi fost comisă de către un tânăr, în vârstă de 25 de ani, fost angajat al firmei în cauză.

Astfel, la data de 21 mai 2024, a fost pus în aplicare un mandat de aducere, emis pe numele bănuitului, acesta fiind depistat și condus la audieri.

În baza probatoriului administrat, cel în cauză a fost reținut pentru 24 de ore, urmând a fi prezentat magistraților cu propunere legală.

Cercetările sunt continuate de către Serviciul de Investigații Criminale – Sector 6,  sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 6, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române.

Facem precizarea că punerea în mişcare a acţiunii penale este un procedeu al procesului penal reglementat de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.