24 Martie 2024Sursa: DGPMB

REȚINUȚI DE POLIȚIȘTII CAPITALEI PENTRU SĂVÂRȘIREA INFRACȚIUNII DE TÂLHĂRIE CALIFICATĂ

În perioada 20 -21 martie 2024, polițiști din cadrul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București – Brigada de Poliție pentru Transport Public au reținut un bărbat și o femeie față de care sunt efectuate cercetări într-un dosar de tâlhărie calificată.

În fapt, la data de 16 martie 2024, Brigada de Poliție pentru Transport Public a fost sesizată de către un bărbat, în vârstă de 66 de ani, cu privire la faptul că, în seara aceleiași zile, în jurul orei 18:00, în timp ce călătorea cu tramvaiul, într-o stație din Sectorul 5, ar fi fost victima unei infracțiuni de tâlhărie.

În urma cercetărilor și investigațiilor efectuate, s-a stabilit faptul că bărbatul a fost abordat de către o femeie, sub pretextul oferirii de servicii sexuale și ulterior un alt bărbat, care o însoțea, l-a lovit și i-a smuls telefonul. 

În zilele de 20 și 21 martie a.c., polițiștii i-au identificat și depistat pe cei doi, recuperand totodată și prejudiciul.

Femeia și bărbatul au fost conduși la audieri, ulterior fiind dispusă măsura arestului preventiv pentru 30 de zile față de aceștia.

Cercetările sunt continuate de către Brigada de Poliție pentru Transport Public, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 5, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tâlhărie calificată.

Facem precizarea că punerea în mișcare a acțiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nicio situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.